گوجه فرنگی

 خواص دارویی :
گوجه فرنگي گر چه داراي اسيد سيتريك است اما بدن را قليايي مي كند
- گوجه فرنگي درجه قليايي بودن خون را بالا برده و به دفع مواد سمي خون كمك مي كند بطور كلي تصفيه كننده خون است
- به دفع سايد اوريك كمك مي كند
- گوجه فرنگي ملين است
- براي درمان ورم ملتحمه چشم مفيد است
- سنگ كليه را دفع مي كند
- آقايان با خوردن مرتب گوجه فرنگي مي توانند خود را در مقابل سرطان پروستات بيمه كنند
مصرف مداوم گوجه فرنگي، خطر ابتلا به سرطان پروستات را كاهش مي دهد.
- گوجه فرنگي از ورم آپانديس جلوگيري مي كند
- گوجه فرنگي براي مبتلايان به نقرس و رماتيسم مفيد است
- گوجه فرنگي ورم مفاصل را برطرف مي كند
- از تصلب شرائين جلوگيري مي كند و حتي مصرف آن براي اين مرض مفيد است
- اوره خون را پائين مي آورد
- ورم مخاط روده را رفع مي كند
- براي تميز كردن لكه جوهر بر روي لباس يك تكه پنبه را در داخل آب گوجه فرنگي برده و لكه جوهر را با آن مالش دهيد و سپس آنرا بشوئيد
- اگر پوست شما كك و مك دارد هر روز آنرا با آب گوجه فرنگي تميز كنيد كم كم كك و مكك ها را از بين مي برد
مهمترين تركيبات گوجه‌فرنگي شامل حدود"90" درصد و يا كمي‌بيشتر آب مي‌باشد و بقيه آن را پروتئين، چربي، قندهاي مختلف از جمله گلوكز و فروكتوز، ويتامين‌هاي آ، ث، كا، تيامين، ريبوفلاوين، پانتوتنيك اسيد، اسيد فوليك، ‌ويتامين اي، اسيد آمينه‌هاي ضروري، املاح معدني از جمله كلسيم، فسفر، آهن، سديم، پتاسيم، منيزيوم، مس، منگنز، كبالت، روي و آرسنيك مي‌باشد و به تازگي وجود يد نيز در گوجه‌فرنگي گزارش شده است


‌.ودر طب سنتي نقاط مختلف جهان، براي گوجه‌فرنگي اثراتي در جهت تسكين و بهبود بعضي بيماري‌ها نظير آسم، سرفه، آنفلوآنزا، امراض چشم، گوش درد، حصبه، برص و تب زرد قايل مي‌باشند‌. در مراجع جديد علمي‌خاصيت‌هاي ضد ميكروب، ضد اسهال، هضم كننده و ادرارآور را براي آن ذكر كرده‌اند‌.
مضرات :
در بعضي از اشخاص هضم گوجه فرنگي با اشكال صورت مي گيرد آنهائيكه معده حساس دارند نبايد درخوردن گوجه فرنگي افراط كنند .
بعضي از افراد نسبت به گوجه فرنگي حساسيت دارند اينگونه افراد نيز نبايد گوجه فرنگي بخورند 
  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا